best websites of the world
projects

Beeldenroute IJsselmonde

september 2014

Beeldenroute IJsselmondeBeeldenroute IJsselmondeBeeldenroute IJsselmonde

Op deze web app zijn 21 beelden en kunstobjecten uit de openbare ruimte van de Rotterdamse wijk IJsselmonde te bekijken en te beluisteren. Verder is het mogelijk om te zien welke routes er genomen kunnen worden en hoe ver de kunstwerken van de gebruiker vandaan zijn. De vormgeving van zowel de app als de bijbehorende papieren kaart is uit handen van grafisch ontwerper Jasper Jongeling. De app is met behulp van Mapbox en Jquery Mobile ontwikkeld.

Laatste project onder de vlag van Restruct, gemaakt in samenwerking met grafisch ontwerper Jasper Jongeling.

Nora Fischer

juli 2014

Nora FischerNora FischerNora FischerNora FischerNora FischerNora Fischer

Sopraan Nora Fischer is een veelzijdige en avontuurlijke zangeres. Vanwege haar grote belangstelling voor andere muzieksoorten leerde ze een hele andere benadering van zingen en stemgebruik en legde ze een basis voor een werkpraktijk die niet over gebaande paden gaat. Vandaar dat haar website ook een eigen verhaal vertelt. Het verhaal is doorlopend met twee intermezzo's en illustreert letterlijk haar exotische benadering van het vak. De vormgeving en illustraties zijn gemaakt door Larisa Wiegant. Voor deze website is een speciaal Wordpress Genesis child theme gemaakt op basis van Alvaro Trigo's Fullpage.js.

Gemaakt samen met grafisch ontwerper en illustrator Larisa Wiegant.

Kennis voor collecties

januari 2014

Kennis voor collectiesKennis voor collectiesKennis voor collectiesKennis voor collectiesKennis voor collectiesKennis voor collecties

De e-publicatie Kennis voor Collecties is het product van 5 jaar onderzoek naar conservering en behoud van roerend erfgoed. Studio Brandenburg verzorgde het ontwerp van dit veelomvattende project tot in de kleinste details. Na maanden werk zijn we erg trots op het resultaat van deze geweldige samenwerking met de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Iedereen kan nu graven in de onderzoeksresultaten tussen de schuivende panelen.

Gemaakt met Timo Klok als Restruct in samenwerking met Studio Brandenburg & Kim de Groot.

Asko|Schönberg

juli 2013

Asko|SchönbergAsko|SchönbergAsko|SchönbergAsko|SchönbergAsko|SchönbergAsko|Schönberg

Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek. Het voert in verschillende bezettingen muziek van de 20ste- en 21ste-eeuw uit. Marc van der Heijde heeft voor het ensemble een passende strategie voor de komende jaren uitgestippeld. De Pony Design Club heeft daar onder zijn leiding een mooie nieuwe site voor ontworpen, met het huidige logo als uitgangspunt. Het resultaat is o.a. een overzichtelijke homepage en een uitgebreid archief van concerten, waarbij zoveel mogelijk verdieping wordt geboden rondom een concert. Wij verzorgden deze comlete vernieuwing van de site in alle technische opzichten.

Gemaakt met Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Marc van der Heijde en Pony Design Club.

European Dental Education

juli 2013

European Dental EducationEuropean Dental EducationEuropean Dental EducationEuropean Dental EducationEuropean Dental EducationEuropean Dental Education

European Dental Education (EDE) begeleidt Europese tandartsen die in Nederland gaan werken vanuit de gedachte 'vakmanschap kent geen grenzen'. De site is gemaakt om zowel kandidaat-tandartsen als geïnteresseerde praktijken intensieve begeleiding te kunnen bieden. De site is toegankelijk en inzichtelijk ontworpen door Moon Grafisch Ontwerp en beschikt over een bijzonder uitgebreide pagina met Frequently Asked Questions.

Gemaakt met Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Moon Grafisch Ontwerp.

Dance for Health & Parkinson

juni 2013

Dance for Health & ParkinsonDance for Health & ParkinsonDance for Health & ParkinsonDance for Health & Parkinson

Ontwerp en ontwikkeling van de website voor dit succesvolle project van Marc Vlemmix voor mensen met Parkinson. Dansen is voor mensen met Parkinson een manier om letterlijk in beweging te blijven. Via de site kun je opzoeken of de lessen ook in jouw stad worden gegeven en je daarvoor inschrijven. Het is ook mogelijk om als dansdocent de lessen in je eigen stad te verzorgen. Zo worden er nu al in minder dan een jaar tijd in bijna 10 steden door het hele land lessen gegeven aan mensen met Parkinson!

Gemaakt met Timo Klok en Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Marc Vlemmix en Brand! communicatie.

De identiteit van Dance for Health is ontwikkeld door Marc van Hooff.

TD architects

mei 2013

TD architectsTD architectsTD architectsTD architectsTD architects

Ontwerp en ontwikkeling van de website voor TD architects. Dit bureau wordt geleid door Theo Deutinger: architect, schrijver en ontwerper van sociaal-culturele kaarten. Zijn werk is zo divers dat je er het beste zelf in kan gaan zoeken. Zijn site is een mini-Google geworden, waarin je zijn werk op medium kunt verkennen: op tekst, beeld en video. Je kunt inzoomen op zijn ‘kaarten’ en zo ook de vaak politiek getinte details hierop goed bestuderen.

Gemaakt met Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Theo Deutinger.

M.V.

mei 2013

M.V.M.V.M.V.

Ontwikkeling van de website voor het Rotterdamse ontwerpduo Myrthe Veeneman en Marjolein Vermeulen: M.V. Zij zijn een grafisch ontwerpbureau gespecialiseerd in interactie en verzorgden uiteraard zelf het ontwerp van hun eigen site. Een mooi project om aan te werken, omdat dit een goed voorbeeld is van een ontwerp dat je zo goed mogelijk wilt over zetten naar een werkende site. Dat is gelukt!

Gemaakt met Timo Klok als Restruct in samenwerking met M.V.

Nederlands Kamerkoor

december 2012

Nederlands KamerkoorNederlands KamerkoorNederlands KamerkoorNederlands Kamerkoor

“Geen vocaal ensemble waar de klank zo op een goudschaaltje gewogen wordt als een kamerkoor”, staat in het profiel van het Nederlands Kamerkoor. Marc van der Heijde vond dat we dit principe ook op hun site moesten toepassen. Samen gaven we de site een designupdate en ontwikkelden we een nieuwe website. Het oorspronkelijk ontwerp en huisstijl zijn van Studio Dumbar.

Gemaakt met Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Marc van der Heijde en het Nederlands Kamerkoor.

Primair Projekt

Gitta ontwerpt – januari 2012

Primair ProjektPrimair ProjektPrimair Projekt

Website voor het architectenbureau Primair Projekt. Het is een bureau dat projecten voor organisaties en bedrijven op een persoonlijke manier van A tot Z aanpakt. Ze regelen dan niet alleen het meubilair maar ook het ontwerp, de stoffering, interieurbouw, wanden en de projectbegeleiding. Met een resultaat dat gezien mag worden. Vandaar dat de site in dienst staat van de slideshows met beelden bij hun projecten. Deze worden zo min mogelijk bedekt met informatielagen die handig getoond of verborgen kunnen worden. Het visueel ontwerp is verzorgd door Gitta ontwerpt.

Gemaakt met Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Gitta ontwerpt.

Roffa loves

Video werkt! – oktober 2011

Roffa lovesRoffa lovesRoffa loves

Het lokale jongeren tv-programma Roffa Loves is gemaakt voor en door Rotterdamse jongeren. De doelstelling is het laten zien van de vele gezichten van jongeren in Rotterdam en het vergroten van de betrokkenheid van de jongeren op hun stad. Er worden actuele thema's aan de orde gesteld en verdieping gezocht door sleutelfiguren, zoals politici en experts en gebruikers binnen de doelgroep, uitgebreid aan het woord te laten. Restruct maakte de website bij dit tv-programma: een prikbord vol videofragmenten, foto's, artikelen, polls en stellingen ingedeeld op thema.

Gemaakt met Timo Klok en Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Video werkt!, Jasmina Online Projecten, Nog Harder en Suzanne Stam.

Gemeente Maassluis

juli 2011

Gemeente MaassluisGemeente MaassluisGemeente Maassluis

Interactie ontwerp en visueel ontwerp voor de website van de gemeente Maassluis. Samen met Proforma visual identity, die eerder al de huisstijl en alle grafische uitingen voor de gemeente verzorgden. De uitvoering is gedaan door SIMgroep, die gespecialiseerd zijn in gemeente websites. Het ontwerp is zo gemaakt dat het makkelijk door SIMgroep op hun speciaal ontwikkelde CMS gebouwd kon worden.

Gemaakt als Restruct in samenwerking met Proforma visual identity, Gemeente Maassluis en SIMgroep.

Na de Schreeuw, Nu de Stem!

februari 2011

Na de Schreeuw, Nu de Stem!Na de Schreeuw, Nu de Stem!Na de Schreeuw, Nu de Stem!Na de Schreeuw, Nu de Stem!Na de Schreeuw, Nu de Stem!Na de Schreeuw, Nu de Stem!

Campagne voor Na de Schreeuw, nu de Stem, de opvolger van de Schreeuw voor Cultuur. Een van de eerste projecten van Restruct. Er werd ons gevraagd om invulling te geven aan een landelijke campagne om de kiezer bij de Provinciale Staten Verkiezingen een alternatieve stemwijzer te bieden. Hierin konden alle cultuurstandpunten van de diverse politieke partijen per provincie met elkaar vergeleken worden. Op de website stond ook een speciale perspagina waarop de affiches gedownload konden worden. Evenals de banners die theaters, poppodia, bibliotheken etc. op hun eigen site konden plaatsen om een zo groot mogelijk publiek te kunnen verwijzen naar de stemwijzer.

De lancering van deze campagne was in Theater aan het Vrijthof in Maastricht en haalde die avond het NOS 8 Uur Journaal!

Gemaakt met Timo Klok en Michael van Schaik als Restruct in samenwerking met Gable Roelofsen en Platform Ludlum.

Q.S. Serafijn

april 2010

Q.S. SerafijnQ.S. SerafijnQ.S. SerafijnQ.S. SerafijnQ.S. SerafijnQ.S. SerafijnQ.S. Serafijn

Q.S. Serafijn is een mysterieuze eigenzinnige Rotterdamse kunstenaar. Hij maakt beeldende kunst, hij schrijft, observeert, correspondeert, dicht, filmt, fotografeert, verzamelt en blogt. Deze veelzijdigheid is terug te vinden in de structuur en vormgeving van zijn site. Het is op het eerste gezicht een soort mysterieuze grabbelton. Je ziet namelijk al zijn werken in een keer, maar je weet niet welk werk waar staat. Alle werken zijn onderverdeeld in categorieën met elk een eigen label en vormgeving. Er kan gebrowsed worden van links naar rechts of andersom. Als er beelden bij een werk staan, dan kunnen deze vergroot weergegeven worden. Soms is er een extra laag met informatie oproepbaar. Bij een bepaald werk is altijd een overzicht van de gehele categorie zichtbaar. Alle werken houden relaties met elkaar, waarvan ook een overzicht getoond kan worden. En als je een werk wegklikt, kun je weer een nieuwe route beginnen!

 

Deze site werkt perfect in internet explorer 6 :P

Jack Janssen

juli 2009

Jack JanssenJack JanssenJack JanssenJack Janssen

Jack Janssen is een onafhankelijk filmmaker van indringende documentaires en portretten van over de hele wereld. Zijn films bevatten terugkerende elementen zoals de tegenstelling tussen ideaal(beeld) en realiteit: het grote gevoel tegenover de kleine werkelijkheid.

Voor zijn website heb ik heel veel stills verzameld uit zijn werk. Op de achtergrond van elke pagina wisselen de schermvullende beelden elkaar af met korte toelichtingen in tekstfragmenten. Zo heb ik geprobeerd om het indringende karakter van zijn werk als een sfeer terug te laten komen op zijn site. De stills zijn ook gebruikt voor zijn visitekaartjes.

 

Er wordt gewerkt aan een update van deze site!

HTV de IJsberg

2008-2010

HTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsbergHTV de IJsberg

HTV de IJsberg was vanaf begin jaren '90 een 2 maandelijks verschijnende kunstkrant die bekend stond om zijn steeds wisselende experimentele vormgeving. In 2008 hebben de toenmalige vormgevers van de HTV (studio 1405 uit Berlijn) een dynamische huisstijl voor de krant ontwikkeld met bijbehorend ontwerp voor de site: iedere editie van de krant kreeg een eigen hoofdkleur.

Deze site was een van mijn eerste projecten. Ik heb de site iedere twee maanden in een andere vorm gegoten: Vijf versies in de ontwikkelde huisstijl. Daarna heb ik vijf vrijere vertalingen gemaakt van de vormgeving van Foundland, de ontwerpers van de laatste vijf edities van de krant. Dit zijn de nummers #80 t/m #84. (Deze zijn nog steeds te bekijken, zie hieronder.) Twee leerzame jaren met veel ruimte voor experiment in mijn eigen visuele digitale speeltuin!

De laatste editie van de site is gemaakt in samenwerking met Timo Klok.

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds BKVB.

EpicPedia

juni 2008

EpicPediaEpicPediaEpicPediaEpicPediaEpicPediaEpicPediaEpicPedia

EpicPedia genereert theaterscripts op basis van de aanpassingsgeschiedenis van Wikipedia artikelen. Het is een manier om een aantal onzichtbare maar niet onbelangrijke en zeer bepalende aspecten van zo'n artikel naar de oppervlakte te halen: het laat zien hoe een artikel eigenlijk is opgebouwd, door wie het is geschreven en ook wanneer het is geschreven. Dit is namelijk allemaal in eerste instantie niet zichtbaar als je een Wikipedia artikel bezoekt en het maakt je je er daarom ook niet bewust van.

Dit project is geïnspireerd op de vervreemdingstheorie van Bertolt Brecht en zijn Episch Theater. Brecht gebruikte vervreemdingstechnieken in het theater om je actief te laten kijken naar zijn stukken, om je bewust te houden en niet weg te laten dromen. Zijn stukken waren maatschappijkritisch en hij probeerde zijn boodschap in een theatrale omgeving over te brengen, een plek waar je even uit je eigen wereld bent. EpicPedia is ook even een andere omgeving om Wikipedia mee te benaderen. Hopelijk ben je je dan een volgende keer beter bewust van de totstandkoming van het artikel wat je op dat moment aan het lezen bent.

 

Afstudeerproject Piet Zwart Institute Media Design.
Essay: Epic Web Design

VPRO Jaarverslag 2005

juni 2006

VPRO Jaarverslag 2005VPRO Jaarverslag 2005VPRO Jaarverslag 2005VPRO Jaarverslag 2005VPRO Jaarverslag 2005

Jaarverslag voor de VPRO met het thema ‘digitale toekomst’. Volgens ons een gouden toekomst! We hebben de VPRO binnenstebuiten gekeerd door de broncode van de omroep te tonen aan de ‘buitenkant’ van de pagina's in een zelfgemaakte soort xml en de bijbehorende afbeeldingen van de programma's aan de ‘binnenkant’.

Naar het midden toe wordt de letter van de koppen steeds minder pixelig. In het midden bevindt zich namelijk een extra uitneembaar katern. Hierin zoomen we even uit het verslag voor een blik in de digitale toekomst van de VPRO.

In samenwerking met Lot Broekhuizen en Iris Holtkamp

Genomineerd voor de WdKA Maaskantprijs 2006