best websites of the world
about-me
Annemieke van der Hoek

Over mij

De mogelijkheden van het web en interactieve media inspireren mij. De technologieën zijn tegenwoordig volledig in ons leven geïntegreerd. Bijna iedereen heeft wel een smartphone of een tablet. Maar de techniek verandert snel. Veel mensen zijn in bepaalde mate digibeet; ze begrijpen niet goed hoe een site, smartphone of tablet werkt. Voor mij is dit een fascinerende paradox. De revolutie in communicatie blijft gaande, en daar wil ik actief deel van uitmaken.

Ook de maatschappij verandert. Nieuwe initiatieven ontstaan, duurzamer en kleinschaliger. En mensen gaan zelf produceren, zelf en samen. Deze mentaliteit bewonder ik. Als het even kan werk ik met veel voldoening aan projecten die er in essentie op zijn gericht van de wereld een betere plek te maken.

In 2006 begon ik als grafisch ontwerper. Na de opleiding Media Design aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam werd ik zelfstandig ontwerper gericht op het web. Vanaf september 2010 tot begin 2014 werkte ik als partner bij Restruct sites & apps waar mijn focus lag op interaction design en front-end development.

Een selectie van mijn werk >>

Wat ik doe

  • Webdesign
  • Front-end development
  • Interaction design
  • Visual design
  • Nieuwsbrieven
  • Begeleiding & advies

Ik ontwerp zelf een site of ik zorg dat het ontwerp van een website wordt omgezet naar een werkende site, op alle mogelijke browsers en schermgroottes. Ik ben precies in wat ik doe: the devil is in the details! Indien gewenst maak ik koppelingen met een database of cms. Mijn streven is het technische aspect inzichtelijk en 'menselijk' te maken.

Download mijn CV
voor meer informatie.

Opdrachtgevers

Zakelijke dienstverlening

Brand! Communicatie, Conversation Next, Dance for Health, Daphne Heemskerk, Everybody Can Design, Gerald Ontwerpt, Gitta ontwerpt, Grrr, Larissa Wiegant, Marc van der Heijde, Maurits de Bruijn, Moon Grafisch Ontwerp, M.V. grafisch ontwerp, Nefarma, Palet Administraties, Proforma Visual Identity, TD architects, Sjiekboutique, Spark Design & Innovation, studio Brandenburg, studio ilse van klei, Video Werkt!

Cultureel

Asko Schönberg Ensemble, Bik van der Pol, Bram van Splunteren, de Appel Arts Centre, Heden kunst van nu, Jack Janssen, Kunsten '92, Marloes van der Hoek, Nederlands Kamerkoor, Opera Zuid, Q.S. Serafijn, Tobias Leingruber, Toneelgroep Maastricht, Van Gogh Museum, Wikke van Houwelingen, WORM, VPRO

Overheid

Rijskdienst Cultureel Erfgoed

Non-profit

Constant VZW, CO IJsselmonde, HTV de IJsberg, JPO Overschie, Pauluskerk Rotterdam, Stichting Buurtwerk Alexander, Stichting Samen 010

Onderwijs

the Institute of Network Cultures of the Amsterdam University of Applied Sciences, Knowledge center Creating 010 of the Hogeschool van Rotterdam, Piet Zwart Instituut, Willem de Kooning Academie